top of page
IMG_0543.jpg

ONZE AANPAK

EEN MOVEMENT THAT MOVES WITH MOVES

Onze droom is dat ieder kind sociaal
veilig en sportief kan opgroeien.

In aandachtswijken motiveren we jeugd om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Want kinderen die regelmatig buiten sporten en spelen,
zijn vrolijker, gezonder én ontwikkelen sneller hun talenten.

Onze aanpak is uniek. Samen met gemeenten leggen we in aandachtswijken Krajicek Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij, minimaal twee keer per week, begeleid door professionele sportleiders én door onze Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen. Op deze manier dragen wij, samen met onze partners, bij aan de positieve ontwikkeling van de Nederlandse jeugd en daarmee een sportieve, sociale en verbonden samenleving.

WAAROM BASKETBALL?

Omdat de sport bij uitstek geschikt om onze impact te realiseren. Basketball is ‘urban’ én ‘college’. Net als in de beste competities ter wereld kunnen kinderen van elke achtergrond meedoen en de sier maken in het spel. Wij gaan nog een stapje verder. Iedereen doet mee. Cool, streetwise, dynamisch. Maar wel altijd met respect. 

We beginnen bij de interesse van het kind. Als het nodig laten die lekker even dollen en uitrazen voordat we beginnen. Heeft iemand een liedje in zijn hoofd en wil die eerst een dansje doen als warming up? Prima, dan doen we mee dan gebruiken we dat als aanknopingspunt. En dan komt de bal tevoorschijn. Dan wordt het dansen met de bal en vanzelf gaan we basketballen. Kortom: we starten waar het kind start. Door die aanpak, door te beginnen waar het kind zijn beginnetje maakt, krijgen we iedereen gemotiveerd in beweging. Elke keer weer.

 

Zo houden we de kinderen ook betrokken. We prikkelen de bredere interesse en geven de ruimte om dat te laten zien waardoor het volgende keer weer wil komen. We zien dat die aanpak ook zorgt dat kinderen betrokken willen worden bij hoe de rest van de activiteiten eruit gaan zien. Wat we gaan doen en hoe we het gaan doen. Zelfs zo dat zij zelf een rol krijgen om het samen te organiseren.

 

Dat komt door de diversiteit van de groep, doordat we geen vastgestelde meetlat hanteren en er niet ‘gescoord’ wordt. We geven ieder kind de mogelijkheid zijn eigen ambities en skills te ontdekken.

 We draaien geen lesprogramma af maar scannen continu de groep af wat de aanknopingspunten zijn om weer een stapje extra te maken.

 

 


Bovenstaande vraagt een andere  aanpak, andere vaardigheden en vooral een brede interesse van onze trainers. Wij bereiden onze trainers zelf voor op hun bijzondere verantwoordelijkheid. Door onze aanpak vragen we meer van kinderen dan alleen te sporten.

 

Daarom vragen we ook meer van onze trainers. We trainen onze hen om meer te zien dan wat er op de oppervlakte zichtbaar is. Zien we dat er een kind een extra duwtje nodig heeft in de ontwikkeling, dan doen we dat. En zien we dat er meer nodig is dan geven we zo nodig een duwtje in de richting van anderen die zouden kunnen helpen.

ONZE IMPACT
ONZE TRAINERS
IMG_0148.JPG
t-shirt.png
ROLMODELLEN

We helpen jongeren om rolmodellen te worden voor de jeugd in hun eigen buurt

Jongeren die het beste uit zichzelf en anderen willen halen, komen in aanmerking voor impact maken met ons.

net(3).png
LOCATIES

We helpen jongeren om rolmodellen te worden voor de jeugd in hun eigen buurt

Jongeren die het beste uit zichzelf en anderen willen halen, komen in aanmerking voor impact maken met ons.

IMG_7861.HEIC

Help ons mee impact maken

ticket(1).png

Donateurs

Samen maken we
impact zichtbaar

lockers.png

Scholen

Samen kunnen we
het verschil maken

ball(1).png

Bedrijven

Samen maken we
impact zichtbaar

net(2).png

Gemeenten

Versterk ons en de

samenleving

bottom of page