top of page
IMG_6933.heic

GEMEENTEN

EEN MOVEMENT THAT MOVES WITH MOVES

Sportieve ontmoetings­plekken voor
de hele buurt

De urgentie van ons werk is hoog. In Nederland groeien ruim 220.000 kinderen op in armoede. In de aandachtswijken waar ze wonen zijn weinig tot geen faciliteiten om te sporten en te spelen. 

Een playground of zaal waar wij actief zijn is een plek in de buurt of school waar iedereen welkom is. Als buurtbewoners elkaar ontmoeten, rennen de allerkleinsten vrolijk achter elkaar aan, terwijl de jongeren zich alvast opwarmen voor hun basketbaltraining. Samen bewegen en elkaar ontmoeten start op onze plekken. Op dit moment hebben we in Nederland 5 playgrounds waar meer dan 2.500 kinderen sporten en spelen onder begeleiding van ruim 9 trainers en Rolmodellen.

De playgrounds waar wij actief zijn, zijn een enorme stimulans om jongeren in beweging te krijgen.

Galdino Haimé (Voorzitter)

Elke dag naar buiten
We zijn trots op wat de BMI Foundation heeft bereikt, maar we weten ook dat er nog veel werk te verzetten is. In Nederland leeft 1 op de 14 kinderen in een gezin waar er niet voldoende geld is om te sporten. Tel daarbij op dat 97% van de kinderen in aandachtswijken onvoldoende beweegt en steeds meer kinderen kampen met overgewicht, en je snapt direct waarom wij geloven dat nog veel meer kinderen gebaat zouden zijn bij sociaal veilige plek, dicht bij huis, waar ze kunnen sporten en spelen.


 

Meer dan een sportveld
Wat onze aanpak uniek maakt, is dat we niet alleen een veilige speelplek in de buurt activeren, maar ook zorgen voor goede begeleiding. Op elke BMI plek is er een basisbegeleiding van een buurtsportcoach of jongerenwerker (min. 9 uur per week) en daarnaast geven we jongeren de kans om op een positieve manier bij te dragen aan hun buurt. In ruil voor een vergoeding organiseren zij wekelijks extra sport- en spelactiviteiten voor kinderen. Zo worden onze Playgrounds echte sportieve ontmoetingsplekken in de wijk.


Meer over onze rolmodellen lees je hier.

Ook Basketball Met Impact in jouw gemeente?

Stuur bericht

Bel ons

speech-bubble.png
INTERVIEW

We doen het toch
écht samen

We hebben 3 van onze inspirerende verbinders een dag gevolgd om te zien en horen hoe zij bijdragen aan een sportieve, sociale en verbonden samenleving. Lucinda Houdijk is hoofd van school de Regenboog en blikt terug op een jaar

waarin beter werd samengewerkt en creatieve

ideeën ontstonden.

Lachende vrouw
bottom of page