top of page
IMG_3732.heic

ROLMODELLEN

EEN MOVEMENT THAT MOVES WITH MOVES

We helpen jongeren om rolmodellen te worden voor de jeugd in hun eigen buurt

Om de impact van ons werk te vergroten, laten we jongeren uit de buurt zelf sport- en spelactiviteiten organiseren. Zo worden de playgrounds en wijken waarin wij actief zijn echte sportieve ontmoetingsplekken.

In 2021 startten we met het Rolmodellen programma. Jongeren die in positieve zin opvallen en geïnteresseerd zijn in het trainers schap leiden wij op en mogen als rolmodel aan de slag. In ruil daarvoor organiseren zij op en rondom hun eigen Playground sport- en spelactiviteiten.
Het bleek een succesvolle aanpak: niet alleen gingen er meer kinderen regelmatiger bewegen,
de buurtbetrokkenheid nam toe en onze jongeren die we Rolmodellen noemen, groeiden uit tot lokale helden.

“Naast mijn training en school, op vaste dagen andere kinderen trainen, zelf een hoop leren en tegelijkertijd een vergoeding ontvangen? Natuurlijk zei ik snel ja toen ik gevraagd werd om trainer en rolmodel
te worden!”.

Dyani Janga  (Rolmodel Zoetermeer)

Onze trainers op de playgrounds en in de gymzalen worden ingezet als rolmodel voor de kinderen die deelnemen aan de basketbalactiviteiten. De trainers die de basketbalactiviteiten verzorgen, doen dit met aandacht en zorg voor de kinderen. Mede hierdoor blijft de kwaliteit van de basketbalactiviteiten gewaarborgd. De lessen worden afgestemd op de doelgroep, zodat de kinderen zich betrokken voelen en er daadwerkelijk positieve impact gecreëerd kan worden.
 

Door de trainers in te zetten als rolmodel voor de kinderen probeert de stichting positieve impact te creëren en de doelgroep op deze manier positieve normen en waarden mee te geven die zij in de maatschappij toe kunnen passen en/of gebruiken. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan het zelfvertrouwen van de kinderen en het samenwerken tussen de kinderen.

Leerlingen en studenten van de opleidingen ROC Mondriaan Sport- en bewegen en Haagse Hogeschool Academie voor Lichamelijke Opvoeding worden intensief begeleid door de rolmodel trainers en Galdino Haimé in het optimaal verzorgen van de activiteiten, zodat zij op een dag ook als rolmodel kunnen dienen voor de kinderen.

Help ons mee impact maken

ticket(1).png

Donateurs

Samen maken we
impact zichtbaar

lockers.png

Scholen

Samen kunnen we
het verschil maken

ball(1).png

Bedrijven

Samen maken we
impact zichtbaar

net(2).png

Gemeenten

Versterk ons en de

samenleving

speech-bubble.png
INTERVIEW

Interactie om te verbinden en meer sociale cohesie te krijgen in de buurt

We hebben 3 van onze inspirerende verbinders een dag gevolgd om te zien en horen hoe zij bijdragen aan een sportieve, sociale en verbonden samenleving. Galdino Haime is één van die verbinders die zich al sinds de start in 2019 voor stichting BMI inzet

IMG_6438.heic
net.png

Blijf op de hoogte en
schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Bedankt voor het abonneren!

VOLG ONS OOK OP:  INSTAGRAM  FACEBOOK  YOUTUBE  LINKEDIN
bottom of page